قطب نما وسیله کوچکی است به اندازه ساعت جیبی و یا کمی بزرگتر و مانند آن دارای صفحه مدرج و عقربه است . صفحه مدرج آن از صفر تا 360 یا 400 گراد و یا 6400 میلیم تقسیم بندی می‌شود .

طرز کار قطب نما چگونه است ؟

عقربه قطب نما هنگام باز نمودن درب آن ، آزاد شده و حول محور خود می‌چرخد و سپس به علت نیروی مغناطیسی کره زمین همیشه در یک جهت معین که همان قطب شمال مغناطیسی است می‌استد و آن را به ما نشان می‌دهد .

عقربه مذکور معمولا اشتباه نمی‌کند ، مگر آنکه در نزدیکی اشیای آهنی یا فولادی و یا کابلی قرار گرفته باشد . بنابراین ، هنگام استفاده از قطب نما بایستی مطمئن شویم که از اشیای انحراف دهنده آن ، بطور کلی دور است .

کاربردهای قطب نما چیست ؟

  1. به کمک قطب نما می‌توانیم گرای مغناطیسی کلیه امتدادهای مورد نظر را اندازه گرفته و با در دست داشتن گرای مغناطیسی یک امتداد ، جهت یابی بکنیم .
  2. در کشتیها و هواپیماها برای جهت یابی از آن استفاده می‌شود.
  3. در صنایع نظامی کاربرد وسیعی دارد از جمله دیده‌بانها در مناطق عملیاتی به کمک آن جهت یابی می‌کنند.
  4. در صنایع مخابرات ، کارهای پژوهشی و ساختمان قبله نماها بکار برده می‌شود .

قطب نمای پیشرفته

قطب نماهای پیشرفته که بیشتر در صنایع مخابرات و امور نظامی بکار برده می‌شوند، مجهز به سلولهای شب نما می‌باشند که حتی در تاریکی شب عمل جهت نمایی را صورت دهند. این نوع قطب نماها در دوربینهای دو چشمی نظامی ، تانکها ، نفربرها و حتی در ساختمان برخی خودروهای پیشرفته نیز بکار می‌رود. از قطب نماهای پیشرفته در اندازه گیری طول جغرافیایی و عرض جغرافیایی محل نیز استفاده می‌کنند که در نقشه خوانی ، پیاده سازی عملیات نظامی ، دیده بانی در مناطق جنگی و … نقش تعیین کننده دارند .


سایت قطب نظامی ,پیشرفته ,مغناطیسی ,بکار ,صنایع ,استفاده ,نماهای پیشرفته ,بکار برده ,صنایع مخابرات ,گرای مغناطیسی ,صفحه مدرج منبع

مشخصات

تبلیغات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

salamati تک دانلود sazokar خبر انلاین شعر و شاعری مجله خبری فرهنگی مذهبی و تفریحی صبح کازرون